13 februar: Hvem stoler vi på?

“Det er bedre å søke tilflukt hos Herren enn å stole på mennesker.”

Salme 118:8

For en passende påminnelse når vi tar en avgjørelse, om den skulle være liten eller stor! Ikke stol på andre mennesker; stol på Gud, for Han vil aldri svikte deg.

Vi har en slik enorm fristelse til å stole på mennesker, ikke sant? Om det er en doktor som gir oss en diagnose eller behandlingsplan, eller en arbeidsgiver som hjelper oss å forme karrieren vår, eller en psykolog som forteller oss hvordan vi burde oppdra barna våre — vi har fra naturens side en tendens til å løpe til “ekspertene” med spørsmålene og problemene våre.

Men Gud sier at vår første og beste vei ut må alltid være Ham. Hva sier Hans Ord om å oppdra barn? Hvor sier Hans Ord at dine ambisjoner skulle være? Hvor sier Hans Ord at helbredelse kommer fra?

Dette betyr ikke nødvendigvis at vi ikke kan dra nytte av gode legeråd, eller lytte til vår arbeidsgivers råd, eller be om råd fra andre når vi oppdrar våre barn. Men vi må aldri sette tillit til de ufullkomne rådene til de største intellektuelle, eller til de nærmeste kjære, eller de mest lovende profesjonelle.

Det er bedre — hver eneste gang, i enhver sitasjon — å stole på Herren og å undersøke Hans Ord med bønn for direksjoner, enn å stole på en hvilken som helst person. Reflekterer dine avgjørelser denne sannheten?


 

Advertisement
%d bloggers like this: