30 juni

Txt: Lukas 12:16-21

FORSIKTIG: KNUSBART MATERIALE

KRÆSJ! Lyden av knust glass laget ekko gjennom huset. Både Børre og moren hans kom løpende inn på kjøkkenet. “Å, Jasmine!” ropte mor da de så den lille jenten kikke i forferdelse på glassbitene fra en krystallvase som lå spredd over hele gulvet. “Du har knust den nye vasen min!”

“Det var ikke med vilje,” hulket Jasmine. “Jeg ville bare holde den, så skled den ut av hendene mine.”

Mor nikket. “Jeg kan se det,” sa hun. “Akkurat npå vil jeg at du skal gå og vente på rommet ditt før du skjærer deg på glasset. Jeg skal komme og snakke med deg om et minutt, men først må jeg plukke opp dette. Børre, kan du være så snill å finne frem kost og brett til meg?”

Mens mor plukket opp de største glassbitene, så fant Børre kost og brett til henne. “Jasmine burde ha visst bedre enn å røre den vasen,” sa han og rynket pannen, “men siden hun løftet den opp, burde hun ha holdt den fast!”

“Det er sant,” sa mor seg enig. Hun så tankefull ut. “Bibel lesingen min i morges fikk meg til å tenke på nore annet som vi holder på – noe folk ofte lar glippe fra seg,” la hun til.

Børre så på de tomme hendene sine. “Hva er det?” spurte han. “Jeg holder ikke på noe akkurat nå.”

“Jeg tenkte på sjelene våre,” svarte mor. “Sjelen er den mest verdifulle tingen vi har, likevel tenker folk så lite på den og er så uforsiktig med den. Husker du historien Jesus fortalte om den rike mannen som bare var interessert i å ha masse mat og ha det gøy?”

Børre nikket. “Gud kalte ham en dåre, ikke sant?”

“Ja, og det var fordi den rike mannen hadde sørget for livet hans her på jorden, men han hhadde ikke tenkt på hva som ville skje når han døde,” svarte mor. “Mange mennesker gjør fremdeles den feilen og lar sjelene deres slippe inn i evigheten uten Herren. Å ta vare på sjelen din – passe på at du skal til himmelen – er det viktigste du kan gjøre.”

Hva med deg?

Er du opptatt av sjelen din? Det er noe spesielt inni deg som vil leve evig. Det hjelper ikke å eie hele verden dersom sjelen din er fortapt. Det er opp til deg å bestemme hvor du vil tilbringe evigheten – i himmelen eller i helvete. Stol på Jesus med en gang, før det er for sent, og få himmelen som ditt endested! (Se “Kristen på 1-2-3 under “Barnas Bibel-nøkkel)

For hva gagner det et menneske om han vinner hele verden, men tar skade på sin sjel?

Markus 8:36

Dagens nøkkelord: SJELEN DIN ER VERDIFULL

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: