5 desember

Txt: Salme 119:97-104

FANGET I SNØEN

Vinden pisket rundt den lille bilen, og familien Caspersen skalv i setene sine. De hadde sklidd av veien og inn i en snøkant. Far trykket på gasspedalen og forsøkte å rugge bilen frem og tilbake. Ingenting skjedde. Vinden var sterk, snøen var dyp, og bilen satt fast!

Mor satte seg bak ratte, og far, Ivar og Nils forsøkte å skubbe bilen, men til ingen nytte. “Sist vinter kjøpte jeg en spade til å ha i bilen i tilfelle noe slikt skulle skje,” mumlet far da de kom tilbake i bilen. “Men så hadde vi en slik mild vinter at jeg “ikke trengte spaden. Jeg lagret den i kjelleren, og der er den fremdeles.” Han sukket. “Nå får vi bare sitte her og vente på hjelp.” Han slo på nødlysene på bilen.

Det virket som en lang tid før noen stoppet for å hjelpe, men til slutt var bilen tilbake på veien. “Når vi kommer hjem, skal jeg legge den spaden i bilen med en gang,” fastslo far da de endelig var underveis.

Under familieandakten den kvelden hadde far et spørsmål. “Hvor mange av dere har lest litt i Bibelen på egenhånd i dag?” spurte han. Det var bare mor som hadde gjort det. “Vi alle trenger Guds ord inne i hjertene våre og i hukommelsen vår,” sa far. “Jeg har funnet at det er viktig å lese Bibelen min daglig, og dere alle burde lese litt hver eneste dag også. Jeg beklager at jeg ikke har oppmuntret dere til å gjøre det.”

“Det er i orden.” sa Nils. “Jeg har ikke så mye tid til å lese likevel.”

“Ikke jeg heller,” sa Ivar.

“Det ville ikke ta lengre å lese moen få vers enn det ville ta meg å hente spaden og legge den i bilen,” fortalte far dem. “Helt siden vi kom hjem i dag, har jeg tenkt på å være forberedt. Så lenge vinteren var mild, brydde jeg meg ikke om å ta med meg en spade, og når ting går bra i livene våre, så bryr vi oss ofte ikke med å lese Guds ord. Men før eller senere vil vi møte utfordringer – en snøstorm, en fristelse eller et problem. I begge tilfeller trenger v å være forberedt.”

Hva med deg?

Forbereder du deg for det som kan skje i livet ditt? Ikke vent til problemene kommer før du leser Guds ord. Les det nå – og lær vers utenatt også – så vil du være klar for både gode og onde dager.

Dersom Din lov ikke hadde vært min lyst, var jeg omkommet i min elendighet.

Salme 119:92

Dagens nøkkelord: GUDS ORD FORBEREDER DEG FOR LIVET

Advertisement
%d bloggers like this: