31 desember

Txt: 5 Mosebok 8:1-6

VAREOPPTELLING

“Hei, far. Hva skjer?” spurte Ingrid da faren kom hjem fra jobben. “Må du tilbake til jobben etter middag?” Faren var sjef på et stort varemagasin.

Far smilte. “Niks – det er nyttårsaften,” sa han, “og jeg er glad for at vi er stengt i kveld. Hele uken har vi hatt det travelt med folk som vil bytte gavene sine. Vi har gått igjennom juleregnskapet også. Vi ønsker å selge så mye som mulig før vi tar vareopptelling neste måned.”

“Vareopptelling?” spurte Ingrid. “Hva er det?”

“Å, du vet.” sa broren Per. “Det er når de teller alt i butikken for å se hvor bra de har gjort det. De trenger å finne ut hva som har solgt bra og hva som ikke har gjort det slik at de vet hva de skal bestille neste år og hva de ikke skal bestille – slike ting. Stemmer ikke det, far?”

Far smilte. “Det er en ganske god beskrivelse,” sa han. “Og vi gjør det bare en gang i året.” Han tok en liten pause. “Og det ville være en god ide for oss alle å ta en vareopptelling i livene våre minst en gang i året. – og nyttårsaften er en god tid til å gjøre det.”

“Hvordan gjør vi det da?” undret Per.

“Skal vi telle hvor mange hvor mage par sko, bukser og topper vi har?” spurte Ingrid. “Hei, det kunne gjerne være en god ide. Da vil mor kanskje innse at jeg trenger mer klær!”

“Jeg v edder på at hun vil se at du har for mange klær allerede,” narret Per. “Så ville du ikke få noen nye klær på et helt år.” Han gliste til søsteren sin.

Far lo. “Det er ikke akkurat det jeg hadde tenkt,” sa han. “Jeg snakker om å se på hva vi har gjort det siste året og ta til etterretning hva som har vært bra og brakt ære til Gud, og hva som ikke har vært så bra. Jeg snakker også om å bestemme oss for, med Guds hjelp, å gjenta de tingene som var gode og unngå de andre. Det er en type vareopptelling som ville være verdifull.”

Hva med deg?

Når du ser deg tilbake på året som har gått, ser du da at du har vært lydig, hjelpsom og kjærlig? Ser du også dager hvor du har ikke har vært omsorgsfull, snill eller omtenksom. Be Gud hjelpe deg å gjenta de tingene som gjorde Ham glad og unngå de som ikke gjorde det. Strev etter å tjene Ham bedre hvert år.

Du skal komme i hu hele den vei Herren din Gud har ført deg…

5 Mosebok 8:2

Dagens nøkkelord: LÆR FRA FORTIDEN

Advertisement
%d bloggers like this: