17 februar: Tålmodighet

“Se det bare som en glede, søsken, når dere møter alle slags prøvelser. For dere vet at når troen blir prøvet, skaper det utholdenhet.”

Jakob 1:2-3

For en rar formaning dette er, å se eller tenke på noe  som en glede når det er vanskelige og mørke prøvelser som møter deg. Prøvelser forårsaker naturlig smerte. Hvorfor ville vi bli glade over å finne oss selv midt i en slik prøvelse?

Heldigvis gir Jakob oss grunnen for denne formaningen slik at vi bedre kan forstå og sette pris på den. Vit dette, sier Jakob: denne testen om troen din gir deg tålmodighet.

Hva er så bra med tålmodighet?  Et  godt spørsmål, siden Jakob ser ut til å  tro at dersom vi bytter smertefrihet for prøvelser og tålmodighet, så kommer vi lengre. Hva gjør tålmodighet så verdifull og spesiell at det er verdt smerten vi gå igjennom for å få den?

Enkelt sagt, så betyr tålmodighet tilfredshet med ens situasjon (se vers 4).

Det finnes nå mange mennesker som har god helse, plenty med penger, popularitet, og alt annet en person kan tro er nøkkelen til lykke — og likevel er de ulykkelige. Hvorfor det? Fordi de ikke har funnet tilfredshet.

På den annen side finner vi kvinner og menn i Det nye testamentet som er fullstendig lykkelig midt inne i deres elendige omstendigheter.  Paulus og Silas sang i fengselet, Johannes fryder seg i eksil på Patmos, og apostlene er begeistret over å lide for Jesu skyld.

Hvorfor det? Fordi disse kristne lærte å vente på Guds perfekte timing, visdom og kraft for å oppnå Hans perfekte formål. Dette ga dem total hengivenhet, en tålmodig og lykkelig ånd, selv i de verste situasjoner.

Står du opp til halsen i din egen prøvelse? Gled deg over det, og lær å være tilfreds i skolegangen som Kristus gir deg.


 

Advertisement
%d bloggers like this: