13 september: Se, ja, se nå på Jesus

la oss legge av alt som tynger, og synden som så lett fanger oss inn, og med utholdenhet fullføre det løpet som ligger foran oss, med blikket festet på ham som er troens opphavsmann og fullender, Jesus.”

Hebreerne 12:1-2

Hvor finner vi styrke for dette slitsomme, ofte nedslående, hinderløpet som er i den kristnes liv? Den finnes bare i vårt fikserte blikk på Gudemannen. Bare når vi ser på Jesus finner vi utholdende nåde til å løpe uten å bli slitne, å gå uten å bli trette (Jesaja 40:31).

Plikt, uten det vakre synet av Kristus fast fokusert foran øynene våre, vil være intet mer enn slit. På den andre siden er det å virkelig se Kristus å bli omformet av synet. Der finnes ikke noe slik som å se på Jesus uten å bli forandret.

Strever du med personlig renhet? Se på Jesus., og bli påminnet om den overlegne gleden av din perfekte Frelser. Strever du med sorg? Se på Jesus, og bli trøstet av den suverene godheten til din Gud. Har du gitt etter for fristelser? Se på Jesus, og se tilgivelsen som strømmer fra de sårene.

Bare et udekket, Bibel-basert syn kan inspirere oss til å tro, og gi oss styrke som vi trenger for trofaste liv. Frykt for helvete, kjærlighet for familien, eller håp for himmelen — ingen av disse er sterke nok til å bygge et lykkelig, utholdende, selvoppofrende, Kristusærende liv.

Omvendt er dette, dersom vi ser vår bestemmelse svikte og styrken vår avta, en bestemt indikator om at våre blikk har senket seg, at øynene ikke lengre er festet på Jesus slik som de burde være. Som hymneforfatteren Helen Lemmel formaner:

Rett blikket mot Jesus, se full i hans vidunderlige ansikt, og ting på jorden vil bli underlig svak i lyset av hans herlighet og nåde” (direkte oversettelse).


 

Advertisement
%d bloggers like this: