3 august

Txt: Salme 19:8-15

I TANNLEGESTOLEN

Jonas klamret seg til armene i tannlegestolen og håpet at tannlegen snart var ferdig. han kvidde seg alltid til å gå til tannlegen. Det var en lettelse da borret sluttet å summe og tannlegen sjekket tannen. “Er du snart ferdig?” spurte Jonas nervøst.

“Bare litt mer boring nå, Jonas,” svarte tannlegen. “Jeg vet det er ubehagelig, men vi må forsikre oss om at tannen ikke fortsetter å råtne under den nye fyllingen.” Han begynte å bore igjen. “Dette er nesten det samme som å bore synden ut av livene våre, ikke sant?” la han til.Jonas var glad for at han ikke kunne snakke mens tannlegen arbeidet. Han var ikke helt sikker på hvordan han skulle svare det spørsmålet.

“Dersom vi ikke får ut alt det råtne av denne tannen, vil den bli verre,” fortsatte tannlegen. “Råtnet materiale som ville ligge igjen i tannen ville forårsake masse problemer senere. Slik er det i livene våre også.” Jonas munn var fremdeles åpen, så han bare nikket forsiktig. “For eksempel, dersom jeg bare forteller en liten løgn, så vil jeg forsøke å rette på det,” sa tannlegen. “Jeg ber Gud om å tilgi meg og hjelpe meg til alltid å fortelle sannheten.” Boret stoppet igjen, og tannlegen smilte til Jonas. “Det burde være nok boring i denne tannen,” sa han. “Dersom det finnes noen huller av synd i livet ditt, så må du sørge for å få boret dem ut også. Faktisk er det en god idé å bore dem ut hver eneste dag.”

Jonas følte seg litt mer avslappet nå som boringen var ferdig, og han tenkte på hva tannlegen hadde sagt. Han husket en nylig diskusjon med foreldrene hans om vanen han hadde med å utsette arbeid som han måtte gjøre. Han hadde forsøkt å få ting gjort fortere, men av og til  hadde han likevel fortalt mor at arbeidsoppgavene hans og hjemmeleksen hans var gjort ferdig når det ikke var helt sant – det var nesten sant, men ikke helt sant. Han husket også at han bannet av og til. Mens tannlegen la inn en ny fylling, så innså Jonas at det fremdeles var nødvendig med litt “boring” i livet hans.

Hva med deg?

Er der noen ting i livet ditt som du vet ikke er helt rett? Kanskje bare litt lyving, litt fusking, eller litt krangling med foreldre eller lærere? Kvitt deg helt med dette før de vokser seg større og blir vanskeligere å stoppe. Be Gud om tilgivelse og Hans hjelp til å bore ut synden fra livet ditt.

La ingen urett herske over meg

Salme 119:133

Dagens nøkkelord: KVITT DEG MED SYND

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: