9 januar

Txt: Salme 32:1-5

CATO SIN LØGN

Cato gikk hvileløst frem og tilbake på rommet sitt. I noen dager nå hadde han ment å tilstå noe til moren sin. Det ble vanskeligere og vanskeligere for hver dag som gikk uten at han gjorde det. Jeg må fortelle det til henne, tenkte han med et stønn, så jeg kan like gjerne gjøre det og bli ferdig med det!

Når Cato kom til kjøkkenet. så han at kjøleskapet var trukket ut fra veggen. Moren lå på alle fire med en bøtte med vann og en vaskefille. “Hva gjør du på?” spurte Cato.

Moren så opp. “Jeg forsøket å skrubbe vekk det skiten som har samlet seg opp på gulvet bak her,” sa hun. “Det har vært skjult av kjøleskapet så lenge at det er virkelig vanskelig å vaske det rent.” Hun reiste seg opp og strakte seg.

Cato trakk pusten dypt.”Jeg… jeg har noe å fortelle deg.” Han nølte. “Husker du når søndagsskole læreren ringte meg sist uke? Han minnet meg på at det var en søndagsskole fest på fredag kveld. Jeg hadde lyst til å gå på fotballkamp istedenfor, så jeg fortalte ham at du var syk og at  jeg måtte være hjemme for å hjelpe deg.” Moren rynket på pannen og Cato la til “Så dro vi var til bestemor sist helg, så jeg fikk ikke være med på noen av delene. Vel, guttene i klassen min tok med et ‘bli frisk’ kort – Terje tok det med til skolen på mandag. Jeg viste ikke hva jeg skulle gjøre, så jeg tok imot det. Han sa noe om å gi deg blomster også.” Cato holdt frem kortet. “Jeg… jeg viste ikke hvordan jeg kunne si at de ikke trengte å kjøpe blomster. De har kanskje gjort det allerede.”

“Vel, du får ringe Terje med en gang!” utbrøt moren. Hun pekte på gulvet. “Dess lengre jeg lot dette ligge bak kjøleskapet, dess verre ble det.” Cato så tankefull ut. “På samme måten er det med synd – slik som for eksempel din løgn,” fortsatte moren. “Dess lengre du ventet for å tilstå, dess vanskeligere ble det, ikke sant? Du løy, og så ble problemet større ved at du tok imot kortet og lot Terje tro det var bra å kjøpe blomster. Du må betale tilbake pengene for kortet og blomstene også dersom de allerede har kjøpt dem.” Cato sukket og nikket.

Hva med deg?

Har du noen gang fortalt en løgn og så måttet fortsette å lyve for å dekke til sannheten? Du  trenger å tilstå løgnene dine – eller en hvilken som helst annen synd – til Gud, og du trenger kanskje tilstå til andre også. Det er vanligvis vanskelig å gjøre, men ikke vent med det. Ordne opp i det med en gang før det vokser og forårsaker enda større problemer.

Jeg vil bekjenne mine overtredelser for Herren.

Salme 32:5

Dagens nøkkelord: BEKJENN SYND UMIDDELBART

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: