Intro

Jeg er en stor sci fi freak, star wars fan og trekkie som sluker alt av sci fi filmer og serier – stort sett. Dersom disse filmene og seriene har rett, så er det uendelig med andre planeter der ute i verdensrommet som har aliens i alle størrelser og fasonger. Avatars overdådige måne som går i bane rundt en gass gigant i Alfa Centauri systemet er bare en av de endeløse mulighetene. I kontrast ser vår egen planet ut som en ensformig affære.

Dette er i det minste det inntrykket vi får fra den store lerretet. Men ny teknologi har begynt å trekke tilbake forhenget på planeter utenfor solsystemet. Vår ydmyke planet ser plutselig ikke så ydmyk ut lengre. Faktisk, så ser den ut til å være den eneste av sitt slag.

Hver ny oppdagelse uthever den fantastiske omsorgen som Skaperen har vist her på jorden, det ene stedet Han “dannet til bolig for folk”  (Jesaja 45:18).

Mens verdslige astronomer er travelt opptatt med å forsøke å bevise at evolusjon er et vanlig fenomen i hele den mørke hvelvingen av hele kosmos, så synes arbeidet deres heller å støtte opp om den motsatte teorien. Gud skapte livet, og det er unikt her på vår lille blå dott av en planet.

I følge de siste beregningene, så finnes det 100 milliarder planeter i vår galakse. Av disse prøver astronomene desperat å finne en håndfull av planeter som muligens kan ha et minimum av en sjanse for liv, slik som de definerer liv. Men innhøstingen har vært mager.

Faktum er at dess mer forskerne må re-evaluere listene sine, dess mer innser de hvor mange detaljer som må være “akkurat passe” for at liv skal kunne eksistere. Utfordringen er enda vanskeligere innen det evolusjonistiske verdenssynet fordi den krever et pleiende miljø som forblir stabilt i milliarder av år. Ellers kan avansert liv ikke kunne overleve. Når du ser på minstekravene – riktig bane rundt solen, en stabil stjerne, og en beskyttende atmosfære – så er det bare en planet som oppfyller alle disse kravene – nemlig jorden.

Den eneste måten å fylle en planet med flyvende feer og ti fot høye, blåhudede Na’avier er bare filmskapernes fantasi. I de neste ukene skal jeg blogge litt om vår fantastiske blå klode, og hvorfor jorden er spesiell med tanke på intelligent liv i universet…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: