28 desember

Txt: Salme 51:1-6, 12-14

JULEURET (fortsetter)

Berit likte å ha på seg armbåndsuret hun hadde fått til jul, og da hun ikke kunne finne det neste sommer ble hun opprørt. “Hbor har jeg gjort av det?” lurte hun.

Da Berits bror kom løpende inn med uret en uke senere, var Berit både glad og lei seg – glad fordi det var funnet, men lei seg fordi broren hennes hadde funnet det ute i hagen, og det gikk ikke lengre.

Far sjekket uret. “Jeg tror vi må ta det med til juveleren,” sa han. “Siden det har vært ute i jorden så lenge, så trenger det antakeligvis en god rengjøring.”

“Kan vi ta det med en gang?” spurte Berit. Far sa seg enig, og de leverte uret inn.

Etter å ha tatt uret fra hverandre, nikket juveleren. “Det er masse skitt inni her,” sa han, “men jeg tror nok vi kan ordne det. Det vil være ferdig om en uke.” Han ga Berit en kvittering, og hun og far gikk hjem igjen.

“Hei, pappa!” utbrøt Berit med et glimt i øyet. “Husker du de leksjonene du lærte meg da du ga meg armbåndsuret sist jul – som at det har en viktig del som ikke kan sees, akkurat som sjelen min ikke kan sees? Og hvordan det er viktig å holde uret mitt tørt slik at det ikke blir rustent, og at det er viktig at jeg ikke blir rusten åndelig?”

“Klart jeg husker det,” sa far. “Hvordan det?”

“Jeg kom på en ny leksjon selv,” sa Berit med et smil. “Jeg bare tenkte akkurat på når uret mitt ble skittent, så var det bra å ta det tilbake til juveleren slik at det kunne bli renset. Vel, når jeg gjør noe galt, så er det viktig at jeg går til Gud og ber Han om å rense meg.”

Far smilte. “Det er en veldig god tanke,” sa han.

Hva med deg?

Sier du av og til ting du ikke burde si? Ser på ting du ikke burde se på? Gjør ting du ikke burde gjøre? Da trenger du å gå til Gud, bekjenne synden din og be Ham om å “rense deg”.

Rens meg fra min synd!

Salme 51:4

Dagens nøkkelord: HOLD HJERTET DITT RENT

Advertisement
%d bloggers like this: