24 november

Txt: Matteus 5:13-16

DUFTLYSET

“Mmmmmmm!” Sandra trakk pusten dypt mens hun lukket gatedøren bak seg. “Kokosnøtt!” Hun skyndte seg inn på kjøkkenet mens hun sniffet som en kanin. “Jeg vil ha et stykke, mamma!” Mor så opp fra salaten hun laget og ga Sandra en gulrot. “Nei takk,” lo Sandra. “Jeg ville ikke ha en gulrot, jeg vil ha et stykke kokosnøtt kake.”

En rynke dukket opp på mors panne. “Kokosnøtt kake? Det har jeg ikke.”

“Lager du kokosnøtt pai da?” Sandra åpnet døren til ovnen. “Jeg lukter kokosnøtt.”

“Nei, det gjør jeg ikke,” svarte mor. Så smilte hun. “Du lukter kokosnøtt lyset som brenner, Sandra.”

“Åååååå! Det gjør meg sulten. Vel, jeg antar at dette får klare seg,” sa Sandra mens hun plukket opp en gulrot. Hun satte seg ned ved bordet og så på mens moren hennes rørte salaten. “Lasse vitner til barna på skolen hele tiden,” sa hun plutselig.

Mor smilte. “Det er bra!”

Sandra rynket nesen. “Jeg vet ikke om det er så bra eller ikke.”

Mor så opp overrasket. “Du vet ikke om det er bra eller ikke?” repeterte hun. “Det er en rar ting å si.”

“Det er måten han vitner på,” forklarte Sandra mellom bitene. “Han er slik en – slik en smart vitner. Det er som om han skryter fordi han kjenner Jesus og de andre barna ikke gjør det. Han er ikke et godt eksempel på en kristen, mamma. Holdningen hans er helt feil.”

“Et vitne med en feilaktig holdning er som et flomlys som skinner i øynene på noen.” Mor satte salatbollen på bordet. “Det blender folk. På den annen side, et vitne med en søt holdning er som et duftende lys.”

Sandra pustet dypt og smilte. “Jeg vet hva du mener. Akkurat som duftlyset ditt gjorde meg sulten, så kan et søtt vitne få folk til å hungre etter å bli kjent med Jesus. Det er den typen vitne jeg ønsker å være.” Sandras smil ble til et glis mens hun la til, “Og mamma, kan vi lage en kokosnøtt kake etter middag?”

Hva med deg?

Hvilken type vitne er du? Er du som et flomlys, eller som et duftende lys? Blender du folk med en kan-alt holdning? Eller får du dem til å hungre (sulte) etter Kristus?

Slik skal dere la deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerninger dere gjør og prise deres Far i himmelen

Matteus 5:16

Dagens nøkkelord: VÆR ET SØTT VITNE

Advertisement
%d bloggers like this: