11 mai: Visdommen ovenfra

“Men visdommen ovenfra er først og fremst ren, dernest er den fredselskende, forsonlig og føyelig, rik på barmhjertighet og gode frukter, upartisk og uten hykleri.”

Jakob 3:17

For en fantastisk og avslørende beskrivelse dette er av himmelsk visdom!

Når vi blir bitre eller sinte på en annen person, til og med en ektefelle eller et annet kirkemedlem, så kan vi ofte forsøke å rettferdiggjøre en stor blanding av onde ord, splittende sladder eller hevngjerrige handlinger. Dessverre kan vi til og med begynne å tenke på oss selv som om vi har rett mens vi sprer løgner eller overdriver ting som har støtet oss eller pleier nag mot andre.

Men den alltid praktiske pastor Jakob minner oss om at vi ikke skal være stolte over bitterheten, sinnet eller striden som er i hjertet vårt eller “skryte og lyve mot sannheten” (3:14). Samme hvor objektiv og ekte våre klagemål kan være, så må vi umiddelbart innse at vi tar feil når vi responderer på en måte som ikke gir Kristus ære.

Samme hvilke argumenter vi har eller hvor såret vi kan være, sier Jakob, så må du huske at visdommen er ren, fredelig, øm og lett å kontakte. Guddommelig visdom er full av nåde, slik at den overser personlige skader; den er full av gode frukter slik at den responderer med en formidabel kjærlighet når den blir angrepet eller provosert.

En vis respons vil også være uten partiskhet eller favorisering. Den dømmer heller ikke for tidligere feiltrinn eller personlige mangler eller familiebånd. En moden kristen vil reagere med samme utholdenhet og diskresjon og kjærlighet til en fremmed som de ville til et familiemedlem – eller motsatt.

Kjære kristne, reflekterer deres nåværende tankeliv og oppførsel den typen visdom som kommer ovenfra, eller er den jordisk, kjødelig og djevelsk?


 

Advertisement
%d bloggers like this: