10 februar

Txt: Salme 19:13-15

EN SKITTEN MUNN

Far strekte seg etter Bibelen sin etter middagen. “Hvilken sang har dere lyst til å synge før jeg leser?” spurte han mens han kikket opp fra skriftstedet han hadde valgt ut.

Arne svarte raskt. “La oss synge ‘For en mektig Gud vi har’ Vi har sunget den på søndagsskolen i det siste.” Han så på lillebroren sin som var travelt opptatt med sjokoladepuddingen sin. “Legg fra deg skjeen din, Truls,” la Arne til. Truls gjorde det, men han sang ikke med da de andre sang.

På slutten av sangen kikket far over mot sin yngste sønn. “Du liker vanligvis å synge, Truls, men i kveld sang du ikke,” sa far.

Truls ristet på hodet. “Jeg kan ikke synge med en skitten munn,” sa han høytidelig.

Far smilte. “Jeg tror Truls har lært oss noe,” sa han mens han strakk seg etter en serviett og startet å tørke sjokoladepudding fra Truls sitt fjes. “Munnen din var skitten fra sjokoladepuddingen, Truls, og du ville at den skulle være ren før du sang. Noen ganger kan munnene våre være ‘skitten’ på grunn av synd. Det er mye mer alvorlig. Vi burde alle sørge for at vi er rene når vi priser Gud.”

“Skitten på grunn av synd? Mener du… fra å si stygge ord?” spurte Arne.

“Det er en ting,” samstemte faren. “Jeg tenkte også på det vi ofte sier når vi sårer en annen.”

Truls tok ordet. “Noen ganger kaller Arne meg for ting.”

Mor snakket stillferdig. “Vi må alle være mer forsiktig med hva vi sier. Det er ofte munnene våre som får oss i trøbbel,” sa hun. “Foreldre kan bli skyldige også – skyldige i å være kritisk eller sint eller klage. Og alle skryter av og til. Det er ikke bra heller.”

Far nikket. Før vi ber og priser Herren, så må vi be Ham rense  oss fra all synd vi har begått.”

Arne summerte opp det de hadde lært. “Jeg antar,” sa han og gliste til Truls, “at det ville være okay å synge med sjokoladepudding rundt munnen så lenge hjertet ditt er rent!”

Hva med deg?

Ber og synger du alltid med en “ren munn”? Ikke la syndene sinne, kritikk, sladder eller skryting gjøre leppene dine skitne. Sørg for å “tørke munnen” hver gang den blir tilskitnet med feilaktig tale. Gjør det ved å bekjenne syndene dine til Gud. Da kan du be og synge Hans pris med en “ren” munn.

Å Herre, sett en vakt for min munn! Hold øye med døren til mine lepper!

Salme 141:3

Dagens nøkkelord: PASS PÅ MUNNEN DIN!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: