19 august: Josefs eksempel

“Da Josef kom inn til dem om morgenen, så han at de var nedtrykt.”

1 Mosebok 40:6

Har du noen gang lagt merke til hvor lite sannsynlig det var at Josef skulle legge merke til tristheten til medfangene hans? Han hadde mer enn nok problemer selv, uten å ta på seg andres bekymringer i tillegg. Brødrene hans hadde solgt ham som slave, og så hadde sjefen hans gitt ham sparken og sendt ham i fengsel med falske anklager. Likevel la Josef merke til, og brydde seg om, andre.

Den sikreste veien ut av en personlig fallgruve av motløshet er å tenke på og tjene andre. Den sikreste veien å falle dypere ned i den mørke situasjonen din, er å bli trukket inn i, og tenke mer om, deg selv. Josef er kanskje det beste eksemplet i Gamle Testamentet på en uselvisk, tjeneste-orientert hellig som i enhver situasjon – hvor han befant seg – kontinuerlig hevet seg over prøvelsene sine og ga ære til Gud.

Går du gjennom en vanskelig tid? Har andre behandlet deg dårlig? Hvordan responderte du? Tenker du på andre og hvordan du kan hjelpe dem, eller bryr du deg bare om deg selv og dine egne problemer? Se rundt deg: der finnes en hel verden av muligheter til å hjelpe, og de er alle åpne dører som kan føre deg ut av mørket.


 

Advertisement
%d bloggers like this: