16 mars

Txt: Salme 103:1-4

TILGITT

Kristoffer begravde ansiktet sitt inne i puten og gråt stille. Han hørte ikke at noen kom inn i rommet hans, men en myk berøring fikk ham til å se opp fra sengen til moren hans. “Hva er det, Kristoffer?” spurte hun mens hun satte seg ned ved siden av ham. “Er det noe jeg kan hjelpe med?”

Kristoffer kunne føle at han rødmet. Han hadde egentlig ikke lyst til å fortelle moren hva som plaget ham. “N-noe hendte på s-skolen,” stammet han endelig. “Jeg…” Kristoffer stoppet. “Jeg løy til Arne, og nå vil han ikke snakke med meg,” buste han ut. “Han vet at jeg løy.”

“Hvorfor gjorde du det?”  spurte mor forsiktig.

“Jeg… jeg vet ikke,” mumlet Kristoffer. Han snufset. “Jeg fortalte ham at jeg var lei meg, men jeg tror ikke at han tror meg. Jeg kan ikke si jeg klandrer ham.”

“Er du virkelig lei deg?” spurte mor. Kristoffer nikket. “Så gi vennen din tid til å lære å stole på deg igjen,” rådet mor.

“Jeg tror ikke at han noensinne vil tro på meg igjen,” sa Kristoffer trist.

Kristoffer, husker du da far og jeg pleide å bære deg på ryggen?” spurte mor. Kristoffer nikket, og han lurte på hvorfor mor hadde nevnt det. “Du trodde det var så gøy til en dag da du skled ned og slo hodet ditt på en stol,” sa mor. “Etter det tok det en stund til du stolte nok på oss til å forsøke igjen.”

“Men det gjorde jeg til slutt!” sa Kristoffer ivrig. Han trodde han forstod hva moren siktet til.

“Ja, og jeg er sikker på at Arne vil stole på deg igjen også,” sa mor. Hun klappet Kristoffer på ryggen. “Det tar tid før folk stoler på hverandre igjen,” sa hun , “men la meg fortelle deg noe fantastisk.” Hun smilte. “Når du er virkelig lei deg for det gale du har gjort og bekjenner deg for Gud, så tilgir Han deg med en gang. Det er kanskje triste konsekvenser av det du har gjort – som for eksempel at en venn ikke vil snakke med deg på en stund. Men du trenger å å tro på Gud når Han sier at Han tilgir deg. Aksepter det faktum at Arne trenger tid for å legge bak seg det som skjedde. I mellomtiden kan du være en god venn for ham og hjelpe ham til å stole på deg igjen. Tror du at du kan gjøre det?”

Kristoffer nikket. “>Jeg skal være en god venn!” lovet han.

Hva med deg?

Har du noen gang følt at du aldri vil bli tilgitt for noe du har gjort? Dersom du virkelig er lei deg og bekjenner synden din, så vil Gud tilgi deg med en gang. Det betyr ikke at du ikke vil bli straffet eller slippe konsekvensene etter det du har gjort, men Gud vil tilgi deg, og Han vil hjelpe deg å rette opp forholdet ditt med andre også. Stol på Ham!

For du, Herre, er god og tilgir gjerne

Salme 86:5

Dagens nøkkelord: GUD ER KLAR TIL Å TILGI

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: