Si navnet til den blomsten

Image result for solsikke

Jeg er ingen gartner, men jeg setter stor pris på de vakre blomstene som finnes rundt i naturen og i alle blomsterbedene rundt omkring. Gule, oransje og røde ringblomster; lilla og hvite stemorsblomster; rosa petuniaer og en dash med blå flossblomster. Jeg husker spesielt da jeg fikk mitt første par briller. Da vandret jeg lamslått rundt på torget i Bergen mens jeg sugde til meg alle de vakre blomstene som jeg aldri hadde sett så vakre før.

Biologer er aske med å påpeke blomstenes underliggende formål – å lage frø. De gavepakker maten som Gud besørger for skapningene sine (1 Mosebok 1:29-30).

Etter å ha snakket med en botanist fant jeg ut at de små ringblomstene kommer fra samme familie som solsikkene, asteraceae familien. Etter skapelsen for rundt 6000 år siden har denne fleksible familien delt seg inn i nesten 33,000 arter som kan kryssavles, inkludert salat!

For en tanke! Den samme Gud som fryder meg daglig med ringblomstene mater også 7,5 milliarder mennesker og en trillion kvadrillioner dyr hver dag med et overflødighetshorn av herligheter.


 

Advertisement
%d bloggers like this: