15 februar

Txt: Efeserne 6:1-3

GAMMEL OG ÆRBØDIG

“Denne fortellinger er for dum!” utbrøt Anna og skjøv boken tilside. “Jeg tror ikke at noe av det som er beskrevet her kunne noen sinne skje på virkelig.”

“Hva handler den om?” spurte mor. “Er det ment å være en sann historie?”

Anna så på boken. “Vel, nei, antakeligvis ikke,” sa hun. “Den har en historie om en som bodde med sønnen sin Jermund. Mannen var gammel, og hendene hans skalv. Når han spiste, så veltet han av og til forskjellige ting, så Jermunds kone sa til Jermund at han måtte lage en treskål til faren hans slik at at ikke knuste de fine skålene deres. Etter dette ble Jermund lei av å se på at den gamle mannen sølte med maten sin på bordet, så han fikk faren til å sitte i hjørnet med treskålen sin og spise. Dette var fremdeles ikke godt nok. De ble lei av å vaske og gjøre rent i mathjørnet, så de tvang ham til å spise fra matfatet som dyrene brukte.”

“Kjære meg!” utbrøt mor. “Det var forferdelig!”

“Paret hadde en liten gutt,” fortsatte Anna. “En dag så Jermund og konen hans at sønnen spikke – hule ou en trestamme. Jermund spurte hva det skulle bli. ‘Jeg lager et trau slik at det kan bli ferdig til dere blir gammel og kommer for å bo med meg’ sa gutten.” Anna tok en liten pause. Så smilte hun. “Jeg likte den delen,” bestemte hun. “Jermund og konen hans sulle få det de fortjente. Men jeg synes det er en dum fortelling. Slike ting ville aldri skje.”

“Vel, det håper jeg da indelig ikke!” utbrøt moren. “Likevel er det noe vi kan lære fra denne historien. Den viser viktigheten av å respektere foreldrene og besteforeldrene våre. Mange mennesker gjør ikke det.”

Anna nikket. “Claras bestemor bor med dem, og Clara sier at hun er noen ganger flau over bestemoren fordi hun har hatt hjerneslag og snakker rart. Men Claras mor sier at det ikke gjør noe.”

“Klaras mor har rett,” sa mor. “Guds ord instruerer barna til å ære foreldrene deres. Det er noe vi burde huske på til alle tider og under alle forhold.”

Hva med deg? 

Gjør du ære på foreldrene dine? Det inkluderer å adlyde dem. Det inkluderer å snakke pent om dem. Viser du respekt til dine besteforeldre? Følg Guds anvisninger om dette. Lær å vise respekt og kjærlig omtanke mens du er ung. Behandle de eldre slik du vil bli behandlet når du blir gammel.

Lær å vise gudsfrykt i familien og å gjøre gjengjeld mot sine foreldre. For dette er godt og til behag framfor Gud

1 Timoteus 5:4

Dagens nøkkelord: RESPEKTER OG ÆR FORELDRENE DINE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: