21 november: Full glede!

Tenk på din skaper i ungdommens dager, før de onde dagene kommer, før årene kommer da du må si: «Jeg har ingen glede av dem»,”

Forkynneren 12:1

Det er uunngåelig at du, som er en ung person, til slutt vil komme til en tid — kanskje til og med år — når du ikke lengre er i stand til å nyte livets gleder lengre. Så utenkelig det enn kan virke akkurat nå, så vil du ikke alltid være sterk, smertefri, og i stand til å ete hva du vil (den tiden kommer faktisk ganske snart), eller kanskje til og med ikke vil være i stand til å komme deg ut av sengen.

Hvorfor minner Salomo oss på dette faktumet? Forsøker han bare å sprenge boblen din eller få deg deprimert? Nei da! Han skriver denne formaningen slik at vi allerede nå vil begynne å øse hjertene og livene våre inn i gleder som ikke en gang alderdommen kan ta bort.

Husk på Skaperen din! Ikke vent til enhver distraksjon er tatt vekk fra deg og Gud er den eneste personen du har igjen til å snakke med. Tjen Ham nå, selv midt i tusen umiddelbare gleder som kan friste deg til å ta deg vekk fra Ham. For til og med nå er Han større enn noen av disse gledene.

Sannheten er at i din Skaper fines det “glede i overflod” (Salme 16:11). Han irettesetter oss ikke for å nyte jordiske gleder som mat, musikk, smertefrihet eller solnedganger — Skapere din er den som skapte alt dette. Men Han advarer oss mot å søke etter disse finessene som et mål i seg selv, mens vi fremdeles er i stand til å  nyte dem, og glemme de større gledene som aldri forsvinner eller avtar.

I Guds nærvær er det full glede! Ikke la deg selv bli tilfredsstilt med mindre enn full glede!


 

Advertisement
%d bloggers like this: