24 mars

Txt: Jakob 3:8-10

VÅPEN OG ORD

Når Nikolas venn Dennis kom for å leke, viste Nikoas ham  stolt hans nye kameleon. “Han spiser insekter,” sa Nikolas og slapp noen ned i terrariumet.

Dennis så på. “Hei!” utbrøt han etter noen få minutter. “Hvor ble det av insektene? Det ene sekundet så jeg dem,og det neste… var de vekke!”

“Han spiste dem,” sa Nikolas.

“Nei, det gjorde han ikke,” svarte Dennis. “Jeg så på ham hele tiden.”

“Jo, men en kameleons tunge er veldig rask – pappa sier den er like rask som lynet,” sa Nikolas. “Fotografer bruker slow motion kameraer for å lære mer om hvordan de spiser.” Han gliste til faren som hadde kommet inn i rommet. “En kameleons tunge er lengre enn kroppen  dens,” la Nikolas til. “Den er formet som et rør, og den er klistrete på enden. Den er som et våpen som lett kan piske ut og fange byttet dens. Ikke sant, pappa?” Far nikket mens han smilte tilbake til guttene.

Den kvelden hoppet en sang som Nikolas bestemor hadde lært ham inn i hodet hans. “Som jeg elsker Jesus,” sang han. “Som jeg elsker…” Nikolas stoppe ti midten av setningen. “La han være, Trine!” beordret han lillesøsteren hans. Hun vrikket på fingrene hennes inne i kameleonens terrarium. “Han er mitt kjæledyr, ikke ditt! La ham være!” Han strakte seg for å dra Trines lubne hånd fra containeren. “Du må aldri leke med kameleonen min igjen, hører du?” I neste øyeblikk… KRÆSJ! Terrariumet stupte ned i gulvet. “Se hva du har gjort nå!” ropte Nikolas sint. “Trine, du er så klumsete! Hvorfor måtte jeg få en så dum søster?” Han satte kameleonen raskt tilbake til hjemmet sitt og begynte å plukke opp kvister og blader som hadde veltet ut på gulvet.

Far, som hadde både sett og hørt hva som  skjedde, rynket pannen. Han snakket strengt til Nikolas mens Trine løp gråtende mot soverommet hennes. “Nikolas!” sa far. “Tungen din og ordene dine angrep søsteren din som kameleonens tunge angrep lunsjen hans. Tungen hans fester seg til insekter, og jeg er redd at dine hatefulle ord har festet seg til Trine som lim. Et minutt synger du om å elske Jesus, og neste øyeblikk spytter du ut hatefulle ord. Hva tror du Jesus mener om det?”

“Men, pappa…” begynte Nikolas. Så senket han øynene. “Jeg… jeg er lei meg,” mumlet han. Han nølte, så la han til “Jeg skal gå og be om unnskyldning.”

Hva med deg?

Bruker du tungen din som et våpen og sier ting som sårer andre? For eksempel; kaller du brødre og søstre og venner for stygge ting dersom du blir sinna? Sier du stygge ting til dem? Det du sier kan skade andre – av og til i lange perioder. Vær forsiktig så du alltid snakker snilt og sier ting som Gud ønsker å høre. Drrsom du elsker Ham, skulle det kunne sees i talen din.

Tankeløs tale stikker som sverd, men de vises tunge helbreder

Salomos ordspråk 12:18

Dagens nøkkelord: IKKE SÅR MED ORD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: