8 januar

Txt: Lukas 8:4-8, 11-15

VERDT Å VENTE PÅ

“Hei pappa!” sa Johannes en dag han bladde gjennom en hagekatalog. “Her er en side hvor det står ‘uvanlig frø’. Kan vi bestille noen?”

“Tja, hvorfor ikke?” sa faren seg enig. “Akkurat hvilke frø var det du tenkte på?”

“Ginseng,” sa Johannes. “Denne katalogen her sier at den er så verdifull at vi kan selge de tørkede røttene for masse penger til helsebutikkene. Kan jeg få noen?”

Faren kikket i katalogen. “Jeg vet ikke,” sa han “Disse frøene koster masse penger, og jeg synes å huske at det tar virkelig lang tid for dem å vokse opp – kanskje til og med ett år eller mer. Vil du ikke heller ha noe som vokser fortere?”

Johannes trakk på skuldrene. “Vel, kanskje… men mesteparten av det vi planter vokser hurtigere,” sa han, “Så jeg vil forsøke å dyrke noe annet også. Til og med om bare noen få av dem vokste bra, så kunne de være verd en god del penger. Dessuten pleier du å si at det som er verdt å ha, er verdt å vente på.”

“Der tok du meg,” tilstod faren. “Okay, vi skal bestille litt ginseng også.” Han smilte mens han la til, “Men lov meg at du venter litt mer tålmodig for dem å komme opp enn de frøene du sådde i går kveld.”

“I går kveld?” spurte Johannes.”Jeg plantet ikke noe i går kveld!”

“Vist gjorde du det,” utbrøt faren. “Jeg hørte deg og vennen din Sturle snakke om Gud. Sturle trodde vist at en kjærlighetens Gud vil slippe alle inn i himmelen, og du fortalte ham at han trengte Jesus for å komme der. Etter Sturle gikk, så sa du at du trodde ikke at han noensinne vil forandre mening, ikke sant?” Johannes rynket pannen og nikket.

“Hver gang vi vitner, så planter vi et frø fra Guds ord,” la faren til.

“Noen ganger tar det lang tid før det frøet begynner å vokse. Men når det vokser, så produserer det ‘frukt’ som vil vare evig.”

“Og det er verdt å vente på, ikke sant?” spurte Johannes.

“Absolutt!” sa faren. “Etter at du har plantet ginseng frøene, så kan du og jeg minne hverandre på at vi må ha tro og tålmodighet for å kunne få se resultater – ikke bare i hagen, men også når det gjelder å vitne om Jesus.

Hva med deg?

Har du plantet evangeliets frø – Guds ord – ved å vitne til andre? Har du blitt nedstemt fordi du ikke har sett noe resultat? Vær tålmodig. Fortsett å dele Guds ord, og la Gud ta seg av timingen. Det kan være at du aldri vil se resultatene, men Han har lovet at Hans ord vil oppnå det Han ønsker. Stol på Ham, og fortsett med “plantingen”.

Slik skal mitt ord være, det som går ut fra min munn. Det vender ikke tomt tilbake til meg, men utfører det jeg har behag i, og det skal lykkes i det jeg sendte det til.

Jesaja 55:11

Dagens nøkkelord: PLANT FRØENE FRA GUDS ORD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: