7 mars

Txt: Filipperne 1:3-7

ET VELDIG VIKTIG BREV

Klara tygget på den ene enden av blyanten hennes mens hun forsøkte å komme på hva hun skulle skrive videre. “Hva gjør du på?” spurte broren Jon. “Er det hjemmeleksen din?”

Klara ristet på hodet. “Nei, jeg skriver et brev til herr Sandby,” sa hun. “Du vet… den misjonæren som er i Sør Afrika… han som var på besøk i kirken vår sist høst.”

“Du husker ham, men jeg vedder på at han ikke husker deg,” sa Jon.

“Vet jeg vel…” svarte Klara, “men jeg tenkte han han kanskje ville like å få et brev siden han ikke har noen familie og jobber helt alene i den landsbyen.”

“Send ham en e-post,” foreslo Jon. “Det er mye fortere!”

Klara trakk på skuldrene. “Kanskje det, men jeg har ikke e-post adressen hans. Jeg har lyst til å gjøre det på denne måten.”

Langt borte i Sør Afrika sukket herr Sandby da han satt seg ned ved et bord noen dager senere. Det var kokvarmt, og han var trøtt og motløs. Arbeidet gikk så langsomt. Noen ganger føler jeg som om jeg vil gi opp misjonær arbeidet og dra hjem, tenkte han. Han kikket på posten han holdt i hånden sin. Hvem kan dette være fra? tenkte han mens han kikket på en lang konvolutt adressert med et barns håndskrift. Han åpnet det og tok ut et enkelt ark.

“Kjære herr Sandby,” leste han. “Jeg hadde lyst til å fortelle deg at jeg har tenkt på deg og bedt for deg. Jeg likte veldig godt at du kom til kirken vår sist høst. Jeg håper du har det bra.” Misjonæren smilte mens han fortsatte. “Jeg husker det du fortalte oss om å stole på Gud. Jeg vil forsøke å ha mer tro. På grunn av deg har jeg lyst til å bli misjonær en dag. Takk for hjelpen du har vært for meg. Hjertelig hilsen Klara.”

Herr Sandby satt stille en liten stund, så ba han til Gud og takket for oppmuntringen han fikk i dette enkle brevet. Kanskje dette er Guds måte å fortelle meg at Han ønsker å bruke arbeidet mitt her, tenkte han. Kanskje jeg trenger mer tro også.

Han smilte mens han kikket ut av vinduet på landsby barna som lekte utenfor. Så tok han ut et ark. Han måtte skrive et takkebrev til denne viktige personen.

Hva med deg?

Hvordan kan du muntre opp de misjonærene du kjenner? Til og med et barn kan be for dem. Misjonærer sier ofte at det er det viktigste du kan gjøre for dem. Hva med å fortelle dem at du tenker på dem eller at du har blitt velsignet av deres tjeneste for Gud? Du kan skrive et enkelt brev til en misjonær – enten via en e-post eller et vanlig brev. Du vet aldri hvor mye det kan bety for noen som er langt vekke. Hvorfor ikke skrive et brev denne uken?

Som kaldt vann for en trett sjel, slik er gode nyheter fra et land langt borte

Salomos ordspråk 25:25

Dagens nøkkelord: SKRIV TIL MISJONÆRER 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: