30 mai

Txt: Matteus 4:18-22

HVOR FISKEN ER

“Konkurransen vår på søndagsskolen er urettferdig,” klaget Sverre en lørdag morgen. “Den heter ‘Fisking for Jesus’, og det er meningen at vi skal ta med oss gjester og gi ut traktater og slik. Men vennene mine går allerede til søndagsskolen, så jeg har ingen å invitere.” Sverre sukket. “Premien er en fiskestang, og det kunne jeg trenge!”

“Hm-m-m,” mumlet far. Han så tankefull ut. “Apropos fisking, så har jeg hørt at de har virkelig bitt mye i det siste. Har du lyst til å dra på fisketur?”

“Ja, jøss!” ropte Sverre. “Jeg skal gjøre meg klar med en gang.”

Far nikket. “Jeg skal hente fiskeutstyret. Møt meg bak huset når du er klar.”

Sa Sverre løp bak huset en liten stund senere, stoppet han plutselig og stirret. Far satt i en camping stol mens han holdt i fiskestangen. Kroken lå på gresser, og far betraktet den nøye. “Hva er det du gjør?” spurte Sverre.

“Hysj!” advarte far. “Jeg fisker. Ikke skrem vekk fisken!”

“Fisker? Hva snakker du om?” spurte Sverre. Han så på kroken, og så tilbake på sin far. “Har ingen fortalt deg at fisken bor i vannet?” spøkte Sverre. Han ristet på hodet. “Du vet det ikke er noen fisk i gresset. Kom igjen, far. La oss gå til der som fisken er.”

Far kikket opp. “Vet du hva?” sa han, ” det er en veldig god idé.” Han sveivde inn nøstet sitt og reiste seg. “Kom igjen! Fisken er ikke langt vekke. Vi går opp til Pettersens kjern.” Han kikket på Sverre mens han la til “Det var bra at jeg ikke forsøkte å få mest fisk i en fiskekonkurranse eller noe slikt, ikke sant? Da ville jeg ikke ha vunnet.” Sverre var litt overrasket da far sa det, og han visste hva far ville si etterpå. “Den neste konkurransen du er med på, så trenger du å gå hvor ‘fisken’ er også. Antakeligvis er de ikke i gruppen hvor dine nærmeste venner er, men jeg tror at du kan finne dem uten å måtte gå alt for langt.”

Sverre sukket. “Ja,” mumlet han mens han krabbet inn i bilen. Da de kjørte ned gaten, pekte han plutselig. “Kanskje den nye gutten i det hvite huset vil komme. Og jeg kunne spørre Maria som sitter ved siden av meg på skolen – jeg antar at det ikke kunne skade å invitere en jente. Jeg skal ta et par telefoner når vi kommer hjem.”

Hva med deg?

Kjenner alle vennene dine allerede Jesus? Det er kjempefint dersom de gjør det, men ikke ta det for gitt. Snakk til dem om Herren. Og ikke begrens vitningen din til de du kjenner best. Jesus ønsker at du skal bringe andre til Ham. For å gjøre det må du gå utenfor vennesirkelen din. Se deg rundt. Du må neppe gå veldig langt for å være en menneskefisker for Jesus.

Jesus sa til dem: Følg meg, så vil jeg jøre dere til menneskefiskere.

Markus 1:17

Dagens nøkkelord: VÆR ET VITNE HVOR ENN DU ER

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: