2 april

Txt: Matteus 5:13-16

ET LITE LYS

“Et-tusen-og-en, et-tusen-og-to, et-tusen-og-tre, et…” Gjert talte mens lynet eksploderte oppe på den mørke himmelen. Han krympet seg litt da et voldsomt tordenbrak skar seg gjennom natten. “Jeg teller for å se hvor mange sekunder det er mellom lynet og tordenet,” forklarte Gjert søsteren sin. “Læreren min sier at du kan finne ut omtrent hvor langt borte stormen er fordi lyden beveger seg langsommere enn lynet. Hvert sekund er omtrent en halv kilometer. Så… det lynet var omtrent en og en halv kilometer vekke.”

Et sterkt lyn eksploderte plutselig, og så ut til å spjerre himmelen i to. BANG! BaBOM! Et forferdelig høyt brak fikk vinduene til å riste.Plutselig var det blekmørkt i huset. “Stormen er her,” annonserte Gjert.

“Å Gjert,” murret Malin. “Au!” Hun snublet over en krakk i mørket. “Mamma!” ropte hun. “Hvor er du? Vær så snill å komme!”

Mor kom inn i rommet og satte et stearinlys på bordet. “Lynet må ha slått ut strømmen,” sa hun. “Vi får bruke stearinlys i mellomtiden – akkurat som de gjorde for mange år siden.”

Snart var stormen over, men strømmen var fremdeles ikke tilbake. “Jeg er overrasket over hvor mye lys den ene, lille flammen gir,” sa Malin mens de betraktet den flimrende flammen fra stearinlyset.

“Du er verdens lys,” brøt Gjert ut plutselig. Han gliste. “Siste ukes minnevers på søndagsskolen bare hoppet inn i hodet på meg på grunn av det stearinlyset!”

“Jeg har lært det verset også,” sa Malin, “og det vi lærte sist uke sa vi skulle la lyset vårt skinne for menneskene. Lærerinnen vår sier at det gjør vi når vi gjør ting som gleder Gud.”

“Jeg har alltid trodd at det lille jeg kan gjøre ikke ville oppnå noe særlig,” sa Gjert, “men se hvor stor forskjell det ene, lille lyset gjør.”

“Jeg er så glad for at du har lagt merke til det,” sa mor. “De tingene vi gjør ser kanskje små ut for oss, men alt vi gjør for Jesus er viktig for Ham. Vi vet aldri hvem som kan se Jesus i oss på grunn av måten vi lever på.” Akkurat da kom lyset på igjen. “Det er bra å ha strøm igjen,” la hun til, “men jeg er glad at det forsvant for en stund. Jeg tror det minnet oss på noen viktige ting.”

Hva med deg?

Lar du lyset ditt skinne for Jesus? Føler du at det ikke er så mye du kan gjøre for å la det skinne? Det er ikke sant! Husk at du bare trenger en liten flamme for å jage vekk mørket. Å adlyde foreldre og lærere, være hjelpsom og snill, vise kjærlighet, tilgi andre, være tålmodig – dette er bare noen få måter å la lyset ditt skinne på. Alt du er i stand til å gjøre for Jesus er verdt det.

Slik skal dere la deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerninger dere gjør og prise deres Far i himmelen

Matteus 5:16

Dagens nøkkelord: ALT DU GJØR FOR JESUS ER VIKTIG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: