Der er fullt mulig å leve til over 100 år

Bilderesultat for emma morano

Emma Morano

Nylig døde den siste overlevende fra det 19. århundre i en alder av 117 år og 137 dager: Emma Morano (29 november 1899-15 april 2017) fra Italia. Dersom du lever til du blir 70 så har du store sjanser til å nå 100, men der ser ikke ut til at vi kam leve noe særlig lengre enn det, basert på forskjellige data fra 1900 og oppover som viser at  levetiden øker med året for din fødsel. Men, som en forsker påpekte: “Dataene viser at vi ikke har stor suksess med å holde folk i live etter fulgte 100, og det foreslår at der finnes en endelig grense til den menneskelige levetid.”

Død ved en hvilken som helst alder er selvsagt forbundet med forbannelsen over den en gang perfekte verden, men Bibelen beskriver også veldig lange levetider før syndefloden. Dagens levetider har økt i århundrer med bedre næring og sanitet, og medisinsk fremgang, men dette foreslår at de nærmer seg en innebygd grense.

Bevisene har lenge indikert at grensene på levetiden er sterkt påvirket av genetiske faktorer, og to faktorer relevant i forhold til tiden før syndefloden. For det første levde de nærmere den originale perfeksjonen slik at skadelige mutasjoner ikke hadde blitt akkumulert i lang tid. For det andre betydde den drastiske flaskehalsen ved vannflommen i Noas dager at det har forekommet store tap av gener i befolkningen, som kunne ha hatt innvirkning på menneskenes levetid.


 

Advertisement
%d bloggers like this: