16 februar: Når noen fornærmer deg

“Dersom din bror gjør en synd mot deg, så gå til ham og still ham til ansvar på tomannshånd. Hvis han hører på deg, har du vunnet din bror.”

Matteus 18:15

Jesus gir her oppskriften til forseelser innen Jesu legeme. Tror du at denne medisinen er effektiv? Vil du bruke dens legende kraft i ditt liv?

Dersom et lem i kroppen har skadet deg på noen måte, så sier Jesus at vi skal snakke med ham eller henne privat. Ikke kringkast skaden til hele menigheten. Ikke forsøk å samle en gruppe mennesker “på din side” av menigheten. Faktisk skal du ikke nevne det til noen andre i det hele tatt!

Fortell dem om deres feil bare dere imellom. Dette er det første nødvendige trinnet mot en ekte gjenforsoning og fred innen kroppen. Dersom denne handlingen ikke virker, så gir Jesus flere instruksjoner for hva som skal følge.

Men før en kan gå videre til dette neste “trinnet” av disiplinering, så ta denne grunnleggende formaningen til betraktning først. Har du snakket til den fornærmende personen, helt privat? Var det ditt mål å vinne tilbake din bror eller søster, slik som Jesus sier? Eller ønsket du bare å fornærme noen tilbake?

Tror du at Den store Legen vet hvordan Han kan helbrede sin egen menighet? Bruk da Hans kur i rikelig monn til ditt eget hjerte og vennskap og se  dens fantastiske evne til å gjenopprette, oppfriske og fornye Kristi legeme.


 

Advertisement
%d bloggers like this: