1.

Stjerneskipet SS Blackbird gled langsomt bort fra Orto Space Station mot den svarte natthimmelen. Bak månen Orto kunne man skjelne planeten Xyver II med sine grønne, frodige områder samt fjellkjeder som stakk seg langt fra nord til sør. Den golde månen, som gikk i bane rundt Xyver II, minsket hurtigere i størrelse enn den store planeten. SS Blackbird liknet en flat, trekantet dartpil som seilte forbi romfengselet Ortosos som hang over gruvemånen Orto. Etter noen få sekunder spratt Blackbird inn i hyperrommet med et smell, og luftrommet rundt Orto var tomt for svære stjerneskip. Bare noen få romskip – lasteskip og romferger – kunne oppdages rundt månen.

President Hooper var en erfaren politiker med et ansikt som en gresk gud. Håret hans var mørkt, kort og krøllete, og øynene hans var intense og brune. Han besatte presidentskapet til Xyver II som var den største planeten i den 12. galakse. Nå var det hans tur å være leder av Det galaktiske rådet, som hadde representanter fra alle planetene i galaksen. Bare moderplaneten Xyver – hvor menneskeheten i galaksen hadde hatt sitt utspring fra – hadde to representanter ettersom planeten var delt i to etter en lang og vedvarende borgerkrig som fremdeles raste der. Månen Orto hadde også en representant i rådet.

Charles Hooper kremtet for å få tilbake oppmerksomheten. Det galakstiske rådet hadde sitt siste møte før de skulle møte keiser Hoff på et bestemt sted ute i rommet. Nå måtte de ha et siste møte for å se om alle fremdeles var enige om avgjørelsen de tidligere har tatt.

“Mine damer og herrer! Jeg vil påminne alle i rådet om avgjørelsen vi har tatt, og at vi alle fremdeles er enige om det alvorlige skrittet vi har bestemt å ta. Vi har nå i årevis betalt galaktisk skatt til keiser Hoff etter at han har truet oss til å gjøre dette. Vi ser bare keiseren en gang i året, når vi skal betale denne skatten, og vi ser ham ikke resten av året. Riktignok er keiseren over 300 år gammel, og vi vet ikke hvordan dette kan ha seg. Han kan være en robot, slik som hele besetningen på stjerneskipet hans Maxwell er, eller han kan på en eller annen mystisk måte være udødelig. Vi vet det rett og slett ikke! Men Maxwell er minst like gammel som keiseren, 300 år gammel, og vi har aldri sett at han har hatt noe annet stjerneskip. Vi er av den oppfatning at vi er militært sterkt nok rustet til å motstå keiseren, og vil derfor slutte å betale denne galaktiske skatten! Sist vi var samlet, var det enighet i rådet om å meddele keiseren om at vi nekter å betale denne skatten til ham i framtiden. Vi vil nå ta en runde rundt bordet for å bekrefte at vi frendeles ønsker å gjøre dette. Jeg foreslår at vi går med klokken rundt bordet for å få

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: