Dag 14: Å gi slipp

Les Matteus 18:21-35

Men de som venter på Herren…”

Jesaja 40:31

Det hender av og til et ørner drukner mens de jakter! Det kan være vanskelig å tro, men av og til vil en ørn spidde en fisk som er for tung for den å løfte. Selv om dette skulle skje, så nekter ofte ørnen å gi slipp på fisken. Dersom den ikke klarer å dra fisken til land, dersom kampen pågår lenge nok, så velger ørnen ofte å då istedenfor å gi slipp på byttet sitt. De store, sterke og vakre fuglene viser av og til at de har fuglehjerner likevel!

Sann styrke, akkurat som sann visdom, gir av og til slipp.

Jesus fortalte historien om den ikke tilgivende tjeneren for å illustrere viktigheten av å gi slipp på noe. Kongen i vår Frelsers fortelling etterga tjeneren sin en gjeld som tilsvarer 200.000 års lønn! Den tjeneren satte en medtjener i fengsel for en gjeld som tilsvarer 100 dagers lønn. Full av vrede revurderte kongen sin generøse tilgivelse. Den ikke tilgivende tjeneren døde sikkert i skyldnerens fengsel. Han nektet å gi slipp – og druknet i sin egen tåpelighet.

Selv unge barn kan forstå denne historien på et intellektuelt nivå. Men å handle med den styrken og visdommen som Jesu liknelse lærer kan utfordre de mest modne kristne.

Jeg kjenner en liten hund som har allergier. Deler av året slikker han forbena sine som respons. Hvert år blir han blitt forelest av eieren om at dersom han ikke slutter å slikke seg, så vil veterinæren med en av de dumme “lampeskjermene” slik at han ikke skal kunne nå sårene sine.

Hvilke sår får deg til å bekymre deg? Hvilke smertefulle opplevelser i fortiden nekter du å gi slipp på? Hvilke nag eller skyldfølelser trenger du å gi slipp på?

Gud har fjernet vår syndeskyld med Kristus og korset. Selv om vi hadde slavet i 200.000 år så ville vi ikke ha kunne betale Jesus for den gjelden Han har betalt for oss. Likevel har Jesus og korset tatt bort skylden vår bort; vår synd har blitt sonet for! (Se Jesaja 6:7.) Glade og skamløse kan vi gi slipp på skyldfølelsene våre overfor Gud. For en gave!

Når vi innser den enorme friheten som tilgivelsen har gitt oss, så kan vi åpne hjertene våre til dem som har forårsaket oss mye smerte. Vi kan rive i stykker skyldnerbrevene som vi har holdt på, akkurat som Gud i Kristus har gjort for oss. Vi kan overgi byrdene våre i vår Frelsers kjærlige armer og stole på at Han vil tilfredsstille alle behov i henhold til Hans rike nåde.

TENK PÅ: Hva trenger jeg – i visdom og styrke – å gi slipp på akkurat nå? Hvilke sår pleier jeg? Hvilke skyldnerbrev nekter jeg å brenne? Hvilken smerte bærer jeg på?

BE: Herre, det har druknet meg…


 

Advertisement
%d bloggers like this: