2 oktober

Txt: Lukas 15:3-7

TAPT OG FUNNET

“Friskie! Hvor er du?” Noralf forsøkte å holde tilbake tårene mens han lette på låven etter den lille valpen hans. Noralf hadde gjort den tabben å åpne gatedøren før han hadde fått selen på Friskie. Nå var Friskie borte.

“Friskie, kom her!” Noralf lette i alle krinkler og kroker mens han håpet å få øye på den søte hvite snuten og de nysgjerrige brune øynene stirre ut fra høyet.

“Har du funnet ham?” Far kom inn på låven bærende på en regnponcho og to lommelykter.

“Han er ikke her, pappa.” Noralf tørket noen tårer med ermet. “Hvor kan han være? Det har blitt mørkt ute, og det begynner å regne.”

Far satte seg på huk og så ham dypt i øynene. “Jeg tror ikke Friskie har gått så langt, Noralf. Vi har en stor gård, og han er bare en liten valp. Vi fortsetter å lete til vi finner ham.”

Noralf nikket, tørket tårene nok en gang, og fulgte etter far ned stien mot dammen. Regnet trommet på ponchoen hans, og vinden blåste hetten av hodet hans, men Noralf var fast bestemt på å ikke gå hjem igjen uten Friskie.

To timer senere fant de Friskie under en klynge med furutrær på borteste ende av kornåkeren. Pelsen hans var full av gjørme, men halen hans viftet i raskt tempo mot Noralfs bryst når han plukket ham opp for å gi ham en klem.

“Kom igjen, din lille rakker!” Far tok Friskie opp i de sterke armene hans. “La oss gå hjem slik at vi kan varme oss og tørke oss.”

“Vet du hva, pappa?” sa Noralf mens han fulgte etter far på veien hjem. “Det vi gjorde for Friskie i kveld likner veldig på det Gud har gjort for oss.”

“Synes du det?”

“Ja.” Noralf så på månen som nå tittet frem bak en sky. “Gud elsker oss så mye at Han ikke vil at vi skal bli fortapt og uten Ham. Og Han gir aldri opp med oss.”

“Det er helt riktig,” sa far.

Da de kom til gatedøren smilte Noralf mens han åpnet døren. “Det føles veldig godt å bli elsket så høyt, ikke sant pappa?”

Far smilte tilbake. “Det gjør det sannelig.”

Hva med deg?

Har du noensinne følt deg fortapt eller alene? Gud elsker deg, og Han vil ikke at du skal gå deg vill. Han sendte Sin Sønn Jesus for å frelse dg fra synd og lage en vei for deg til himmelen. Han lover å alltid være der for deg. Dersom du ikke har tatt imot Jesus som Frelser, les “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”.

Jeg sier dere: Slik skal det være større glede over en synder som omvender seg, enn nittini rettferdige som ikke trenger til omvendelse

Lukas 15:7

Dagens nøkkelord: GUD ELSKER DEG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: