Antarktisk regnskogmysterium løst

Antarctica was warm enough for rainforest near south pole 90m years ago | Antarctica | The Guardian

Da marinegeologer nylig utvant begravde sedimenter fra Antarktikas havbunn, oppdaget de eldgammelt pollen, fossiliserte røtter, og kjemisk bevis for at en rik regnskog en gang kan ha blomstret på det nå frosne kontinentet.

Dersom du lurer på hvordan en regnskog, kjent for hete og luftfuktighet, kunne bolmstre på Sørpolen, så gjør vitenskapsmenn det samme. I et forsøk på å løse mysteriet, daterte vitebskapsmenn prøvene og konkludete med at disse fossiliserte røttene og pollenet ble begravet under Cretaceous (kritt) perioden. De har undersøkt forskjellige platetektonske konfigurasjoner som ville ha eksistert milloner av år siden (basert på evolusjonære forutsetninger) og bestemt at i løpet av Cretaceous perioden ville Antarktika vært nær Sørpolen. Så, dersom regnskogen vokste opp i Antarktika, hvordan kunne så disse tropiske plantene ha vokst opp i kulden og mørket?

Mysteriet blir løst med en kikk på 1 Mosebok. Ved å anvende pre-flom modeller, har creasjonistiske geogoler sagt seg enige om at Antarktika ikke alltid har hvilt på jordens nederste punkt. Antartika har heller vært på omtrent samme breddegrad som New Zealand. For bare 4.500 år siden, flyttet den katastrofale verdensomspennende flommen den fra dens originale posisjon og begravde restene av denne regnskogens rester i sedimenter og til slutt under isen som istiden resulterte i etter at flomvannet trakk seg tilbake.


 

Advertisement
%d bloggers like this: