15 september

Txt: Matteus 16:24-27

TILFELDIGVIS GOD?

“Se, pappa!” Kurt smilte bredt. “Småen spiller død, akkurat som jeg lærte ham.”

Far lo mens han betraktet hunden som lå lat utstrakt på verandaen. “Jeg tror han bare hviler,” sa han. “La oss gå på en tur og se om vi kan lære ham å gå pent i bånd.”

Når de startet på turen med Småen i bånd, så trippet hunden først villig ved siden av. Så begynte han å trekke halskjedet og forsøkte å gå ut i gaten. Kurt kjeftet og trakk i båndet, men hunden lot seg ikke påvirke. Plutselig snudde Småen og løp i retningen Kurt hadde dradd. “Se, pappa! Nå adlyder han meg!” ropte Kurt.

“Hvem er det som tar hvem på tur?” ropte far tilbake mens han han så Kurt småløpe ved siden av hunden. Da småen kom til et bosspann, stoppet han og luktet på innholdet. Samme hvor mye Kurt forsøkte, så rørte han ikke på seg.

“Jeg forstår det ikke,” klaget Kurt da far tok ham igjen. “Av og til virker det som om han hører på meg, og av og til ikke.”

“Jeg tror ikke han adlyder deg i det hele tatt,” sa far. “Jeg tror han bare gjør som han vil, og av og til er det det som du gjør.”

“Du mener at når han er flink, er han tilfeldigvis flink?” spurte Kurt.

Far lo. Du kan si det slik. Her…” Han tok båndet og viste hvordan Kurt skulle lede hunden, å gi ham et fast rykk hver gang Småen gikk feil vei.

“Vet du hva? Folk oppfører seg ofte akkurat som Småen gjorde,” observerte far mens de gikk. “Når de er i godt humør, så er de snill mot andre. De går til kirke når de føler for det, og de gir penger eller tid når de føler seg generøse. Men det er egentlig ikke å adlyde Gud. Den sanne prøven i lydighet er i hvordan vi responderer til Guds lover når vi ikke har lyst til å adlyde.”

“Jeg forstår,” svarte Kurt mens han dro i halsbåndet. “Jeg skal forsøke å huske det. Jeg ønsker ikke å være tilfeldigvis god.”

Hva med deg?

Tror du at du adlyder Gud bare fordi du av og til gjør ting som gjør Ham glad – når du føler for det? Det er ikke å virkelig adlyde; det er bare å gjøre det du ønsker å gjøre. Du trenger å følge Jesu eksempel. Han ble en tjener og var “trofast inntil døden – helt til korset”. Du trenger å adlyde Gud hele tiden, samme hvordan du føler dg og hva det koster deg. Bare da kan du bli virkelig lykkelig.

Om noen vil komme etter meg, da må han fornekte seg selv, ta opp sitt kors og følge meg

Matteus 16:24

Dagens nøkkelord: ALLTID ADLYD GUD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: