28 juli

Txt: Matteus 18:21-22

EN NY SJANSE

“Se hva Jakob gjorde med cd’en min!” Naomis ansikt c\var ildrødt av sinne. “Han har ødelagt den!” HBun snudde seg mor lillebroren hennes som satt ved bordet og spiste iskrem. “Du må aldri røre cd-spilleren min igjen!”

“Unnskyld, Naomi,” sa Jakob trist. “Det var ikke med vilje.”

“Cd’er blir ikke bare ødelagte!” kranglet Naomi. “Du ødela den!” Hun viftet fingeren mot Jakoob. “Fra nå av lar du cd’ene mine være i fred!” repeterte hun og gikk til rommet sitt for å lese.

Neste ettermiddage kom mor inn til Naomi på rommet hennes. “Hvordan går det med leksene?” spurte mor. “Hadde ikke du en prøve i dag?”

“Joi da, men vi har en ny prøve i morgen,” svarte Naomi. “De fleste av oss forsto ikke problemet godt nok, så frøken forklarte det for oss på ny, så gir hun oss en ny sjanse til å få opp karakteren vår.”

Mor smilte. “Det var snilt av henne å gi dere en ny sjanse.”

Naomi nikket. “Frøken Nilsen er en veldig sill lærerinne,” sa hun.

“Jakob kunne trenge en ny sjanse også,” sa mor.

Naomi så overrasket ut. “Må Jakob ta prøver i barnehagen?”

“Han trenger en ny sjanse av deg,” forklarte mor. “Synes du ikke du var litt streng med ham i går? Jeg tror ikke han har kommet over det – han har vært veldig stille siden det skjedde.” Naomi så ned på hendene sine.

Da Naomi nølte, kom Jakob inn i rommet. “Jeg skal spare ukepengene mine og kjøpe deg en ny cd,” fortalte han søsteren sin.

Naomis blikk falt på matteboken hennes. Hun husket på den nye sjansen hun hadde fått i matte, og så ristet hun på hodet. “Det trenger du ikke, Jakob,” sa hun. “Jeg vet at du ikke ødela den med vilje. Det var en gammel cd, og den ville antakelig ha blitt ødelagt snart likevel.” Hun smilte til ham. “Du kan få lov til å bruke cd-spilleren min og cd’ene mine. Bare lov at du vil være forsiktig, okay?”

“Okay!” svarte Jakob med et stort smil. “Jeg skal være veldig forsiktig!”

Hva med deg?

Er du klar over at Gud ofte gir deg “en ny sjanse”? Og antakelig flere sjanser? Hvor mange ganger har du fjusket, løyet, eller vært ulydig? Hvor mange ganger har du gjort noe galt på en eller annen måte? Likevel, når du bekjenner synden din til Gud, så har Han alltid tilgitt deg. Er du sinna på noen? Synes du ikke at den personen også fortjener en ny sjanse? Be Gud hjelpe deg å tilgi slik som Han gjør.

Likesom Kristus har tilgitt dere, skal også dere tilgi hverandre

Kolosserne 3:13

Dagens nøkkelord: TILGI

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: